пʼятниця, 31 липня 2009 10:03

Російські дипломати вербували людей і діяли нахабно?

Українська сторона звинувачувала російських дипломатів Володимира Лисенка та Олександра Грачова, "у належності до спецслужб" – тому й хотіла вислати їх з України.

Про це повідомило джерело Радіо "Свобода", близьке до дипломатичних кіл.

"Обидва цих дипломати, що Грачов у Одесі, що Лисенко, який відповідав за Чорноморський флот у Севастополі, мають безпосереднє відношення до спецслужб", - сказав співрозмовник радіо.

"Причому, Лисенко – це полковник, який займався агентурною розвідкою, вербував людей, проводив зустрічі, передавав конкретні завдання. Ці двоє людей працювали "у нахабну", - додав він.

Раніше стало відомо, що МЗС України відкликало акредитацію співробітника посольства Росії в Україні, який займається діяльністю Чорноморського флоту РФ, радника посольства Володимира Лисенка, а також висилає з країни генерального консула РФ в Одесі Олександра Грачова.

29 липня МЗС Росії повідомило, що запропонувала послу України в Москві Костянтину Грищенку "достроково завершити місію генконсула України в Санкт-Петербурзі й одного з радників посольства України в Москві" – через "недружні дії української влади відносно двох дипломатичних представників Росії в Україні".

МЗС України вже отримало від Росії офіційний документ про рішення вислати зі своєї території двох українських дипломатів.

У четвер, 30 липня, стало відомо, що Росія висилає радника - керівника політичної секції посольства України в Москві Ігоря Березкіна.

Голова парламентського комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції, колишній голова українського МЗС Борис Тарасюк вважає, що з точки зору міжнародного права дії Москви є неадекватними.

"З одного боку йдеться про висилення російських розвідників, тих людей, через яких здійснюється підривна діяльність проти української держави через фінансування підривної діяльності російської п"ятої колони. А з іншого боку – спроби зробити відповідь стосовно чистих українських дипломатів – це не є адекватною відповіддю", - каже він, пише Українська правда.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Російські дипломати вербували людей і діяли нахабно?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі