четвер, 30 липня 2009 13:47

Ні Україна, ні Росія дипломатів не виженуть – Видрін

Ні Україна, ні Росія дипломатів не виженуть – Видрін

Україна і Росія можуть піти на компроміс і не вдаватися до висилки дипломатів зі своєї території. Таке припущення висловив перший заступник секретаря РНБО Дмитро Видрін.

"Мені здається, що все ж таки здоровий глузд з обох сторін приведе до того, що не будуть вислані ні російські, ні українські дипломати. Я знаю, що зараз ідуть переговори з цього приводу, заморожені дії з однієї, і з другої сторони. Тому ми можемо сподіватися, що всі негаразди будуть подолані", – зазначив Дмитро Видрін.

Нагадаємо, що Росія пропонує Україні достроково завершити місію генконсула України у Санкт-Петербурзі та одного з радників посольства України в Москві. Про це послу України у Москві Костянтину Грищенку, який був запрошений у МЗС Росії, повідомив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін. Водночас, рішення російської сторони стосовно генконсула України у Санкт-Петербурзі "з урахуванням принципу взаємності" також буде призупинено.

"Послу України було зроблено подання у зв"язку з недружніми діями української влади відносно двох дипломатичних представників Росії в Україні: генконсула в Одесі та старшого радника російського посольства, яким було запропоновано завершити свою місію в Україні", – йдеться у повідомленні.

Російське відомство зазначає, що "подібні провокаційні дії української сторони у відношенні згаданих російських дипломатів не можуть залишитися без відповідних заходів".

ЗІК, Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ні Україна, ні Росія дипломатів не виженуть – Видрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі