пʼятниця, 21 вересня 2012 10:36

Спецтема: Боротьба за "мову"

Російська стала регіональною мовою в Донецьку

Російська стала регіональною мовою в Донецьку
Російська стала регіональною мовою в Донецьку. Фото: stb.ua.

Депутати Донецької міськради прийняли рішення про реалізацію Закону України "Про засади державної мовної політики" у місті Донецьку на черговій сесії міськради в п'ятницю.

За прийняття цього рішення проголосували 62 з 65 депутатів, що зареєструвалися, 3 - не голосували.

"Інформувати жителів Донецька про те, що відповідно до пункту 2, абзацу 1 пункту 3 статті 7 Закону України" Про засади державної мовної політики ", на підставі даних Всеукраїнського перепису населення 2001 року про мовний склад населення російська мова є регіональною мовою в місті Донецьку ", - йдеться у рішенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Київради сходяться противники "мовного" закону

Крім того, міськрада доручила управлінню освіти, культури і туризму внести на розгляд сесії міської ради проект програми розвитку регіональної російської мови і російської культури в місті Донецьку на 2013 - 2017 рік.

Також, фінансовому управлінню міської ради необхідно розглянути питання фінансування у 2013 році заходів, пов'язаних з впровадженням російської мови як регіональної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович зі своєю командою цілеспрямовано нищить мову та Україну" - Яворівський

Нагадаємо, 3 липня 2012 Верховна Рада прийняла закон, що встановлює можливість офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади.

Раніше статус регіональної надали російській - у 8 областях: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Одеській, Миколаївській, Херсонській та Харківській.

Зараз ви читаєте новину «Російська стала регіональною мовою в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

329

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі