середа, 06 липня 2011 12:40

Родичам бін Ладена заборонять виїжджати з Пакистану

Родичам бін Ладена заборонять виїжджати з Пакистану

Дружинам і дітям лідера "Аль-Каїди" Осами бін Ладена, знищеного американським спецназом в Пакистані 2 травня 2011, заборонять виїжджати з країни.

Заборонити їх виїзд від уряду зажадала пакистанська комісія, яка розслідує обставини операції, проведеної американцями. Заборона буде діяти до спеціального розпорядження комісії.

Як відомо, три дружини бін Ладена і кілька дітей були затримані пакистанською владою відразу після рейду американського спецназу. В останні дні, за даними AP, влада країни давали зрозуміти, що готова відіслати молодшу дружину лідера "Аль-Каїди" на її батьківщину - до Ємену.

У середині червня повідомлялося, що пакистанська влада затримали також декількох інформаторів ЦРУ, які допомогли американцям вийти на слід бін Ладена.

Крім обставин американського рейду комісія повинна встановити, як бін Ладену вдавалося ховатися протягом декількох років у місті Абботтабад, де розташовується пакистанська військова академія.

Питання, якими займається комісія, є вкрай чутливими для американо-пакистанських відносин. Керівництво Пакистану незадоволене тим, що США не повідомили про проведення операції з ліквідації бін Ладена. У США, в свою чергу, часто звучать припущення про те, що бін Ладену допомагали пакистанські спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Родичам бін Ладена заборонять виїжджати з Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі