середа, 15 червня 2011 21:48

Американець "викине" 400 тисяч доларів на пошуки у морі тіла бін Ладена

Американець "викине" 400 тисяч доларів на пошуки у морі тіла бін Ладена

Спеціаліст з дайвінгу з США 59-річний Білл Уоррен збирається організувати операцію з пошуку в морі останків колишнього лідера "Аль-Каїди" Усами бін Ладена, повідомляє ВВС.

За словами дайвера, що володіє каліфорнійською компанією, яка спеціалізується на проведенні морських рятувальних операцій, він хоче переконатися в тому, що "терорист № 1" дійсно мертвий. Свої сумніви Уоррен пояснює тим, що уряд США не надав жодних переконливих доказів смерті бін Ладена. Американець підрахував, що пошуки, які повинні початися приблизно через місяць, обійдуться йому в 400 тисяч доларів, передає "Інтерфакс".

Уоррен планує прибути в липні до Індії. Там він орендує судно, яке має необхідне йому обладнанням. Далі він попрямує в Аравійське море, де, за словами американських військових, був похований бін Ладен. Організатор експедиції має намір почати роботу на мілководді, але якщо це не принесе результатів, він готовий перенести пошуки в глибоководні райони.

У разі успіху, якщо йому вдасться виявити тіло бін Ладена, Уоррен пообіцяв його сфотографувати і взяти зразок волосся для експертизи. Труднощів фахівець по затонулим кораблям не боїться.

"Я використовував сонар бічного огляду на глибині 3000 метрів і виявив унітаз, покришку і кавову чашку. Насправді ви можете бачити навіть брижі на піску", - заявив він.

Однак Уоррен визнає, що шанси на успіх невеликі: він порівняв свою операцію з процесом пошуку голки в стозі сіна.

Нагадаємо, про ліквідацію глави "Аль-Каїди" бін Ладена 1 травня 2011 оголосив президент США Барак Обама в спеціальному телезверненні. За його словами, бін Ладен був убитий в результаті спецоперації спецназу США в пакистанському місті Абботтабад. Загибель бін Ладена підтвердив аналіз ДНК. Представники "Аль-Каїди" також підтвердили факт смерті свого лідера. Тіло "терориста номер один" було поховано американськими моряками в Аравійському морі. Обама вирішив не публікувати посмертні фото терориста - вони дуже страшні.

Зараз ви читаєте новину «Американець "викине" 400 тисяч доларів на пошуки у морі тіла бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі