середа, 19 березня 2014 22:12

РНБО доручила МВС посилити охорону ядерних об'єктів

РНБО доручила МВС посилити охорону ядерних об'єктів
Фото: business-tv.com.ua

Рада національної безпеки і оборони України вирішила посилити охорону ядерних об'єктів на території України. Відповідне доручення дала Міністерству внутрішніх справ.

"З метою мінімізації загрози використання з терористичною метою ядерних та інших найбільш уразливих в диверсійному сенсі об'єктів на території України, доручити Міністерству внутрішніх справ України невідкладно вжити вичерпних заходів щодо посилення їх охорони", - заявив секретар РНБО Андрій Парубій на брифінгу в середу ввечері.

На засіданні РНБО також було ухвалено рішення МВС у взаємодії з СБУ "реалізувати комплекс взаємоузгоджених заходів, спрямованих на недопущення незаконного ввезення в країну зброї, боєприпасів, вибухових речовин і засобів масового ураження, радіоактивних і наркотичних засобів, а також їх вилучення з нелегального обігу на території держави".

Також обласним державним адміністраціям (ОДА) у прикордонних регіонах доручено створити оперативні штаби.

"Доручити обласним державним адміністраціям в прикордонних регіонах невідкладно створити оперативні штаби при облдержадміністраціях з представників обласних управлінь СБУ, МВС, Держприкордонслужби, Держслужби з НС, Генпрокуратури, за згодою із з'єднаннями та частинами Збройних сил України, громадських організацій", - заявив Парубій.

"Керівництво оперативними штабами покласти на голів ОДА", - додав він.

Крім того, Кабінету міністрів доручено опрацювати питання евакуації з території Криму громадян України, які не хочуть залишатися на окупованій території.

Зараз ви читаєте новину «РНБО доручила МВС посилити охорону ядерних об'єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі