середа, 13 квітня 2011 17:13

Рівненщина побудує пам'ятник Бандері за кошти жертводавців

Рівненщина побудує пам'ятник Бандері за кошти жертводавців

Здолбунівська міська рада Рівненської області вирішила встановити пам'ятник Степану Бандері. Будуватимуть його за кошти жертводавців.

"Першого травня відбудуться громадські слухання. Вирішуватимемо, де встановити пам'ятник і яким він має бути. Міськрада готова виділити відповідну земельну ділянку під це. Впевнений, що до кінця року встигнемо зібрати кошти й належно вшанувати видатного українського політичного діяча, ідеолога українського націоналiстичного руху", - розповідає Олег Тищенко, депутат Здолбунівської міськради від партії "Удар" Віталія Кличка.

Пам'ятник Степанові Бандері пропонують поставити ближче до центру в сквері біля церкви УПЦ МП, або на околиці міста в районі райлікарні по вулиці названій на його честь.

"Ми звернулися до мешканців за підтримкою, аби владі не вдалося викинути нас із пам'ятником героєві на околицю райцентру. Пам'ятник нашому видатному політику та патріоту в Здолбунові буде й люди зроблять для цього все необхідне. Це - наша відповідь на антиукраїнську політику влади, зокрема, ганебне скасування Степану Банері звання Героя України", - говорить Валерій Загородній, депутат міськради від ВО "Свобода".

Після громадського обговорення буде оголошено відкритий конкурс на проект архітектурної чи скульптурної споруди на честь Степана Бандери.

Зараз ви читаєте новину «Рівненщина побудує пам'ятник Бандері за кошти жертводавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі