вівторок, 04 березня 2014 18:02

РФ відмовилася бути гарантом угоди від 21 лютого - Яценюк

РФ відмовилася бути гарантом угоди від 21 лютого - Яценюк

Прем'єр -міністр України Арсеній Яценюк підкреслює, що Росія сама відмовилася бути гарантом Угоди про врегулювання політичної кризи в Україні від 21 лютого, а Віктор Янукович першим відмовився виконувати цю Угоду .

"Перше базове зобов'язання було про повернення Конституції 2004 року, але наступного дня Віктор Янукович публічно відмовився підписувати цей закон і вийшов з цієї Угоди", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

"Нам дуже прикро, що стороною цієї угоди не стала РФ. Росія відмовилася бути гарантом цієї Угоди", - підкреслив він.

Разом з тим, Яценюк заявив, що всі положення Угоди на сьогодні виконуються.

"Уряд України був сформований так, як було передбачено Угодою", - підкреслив А.Яценюк.

Він також зазначив, коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна, що, як і було передбачено Угодою від 21 лютого, розпочався процес реформування Конституції, і сьогодні парламент створив спеціальну тимчасову комісію по внесенню змін і доповнень до Конституції.

Прем'єр підкреслив, що новий уряд вживає всіх заходів щодо стабілізації ситуації в країні, а МВС заявило про необхідність нелегальної зброї.

"Ми підкреслюємо, що всі підписанти Угоди від 21 лютого виконують цю Угоду, не дивлячись на те, що Росія відмовилася бути гарантом цієї Угоди, а колишній президент України Віктор Янукович був першим , хто вийшов із цього Угоду. Будь-які інші підстави , які РФ зараз надумує і виправдовує свою військове втручання у внутрішні справи України , не відповідають дійсності " , - зазначив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «РФ відмовилася бути гарантом угоди від 21 лютого - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі