пʼятниця, 17 червня 2022 08:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков назвав глобальну мету України у війні з Росією

Резніков назвав глобальну мету України у війні з Росією
Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, що треба Україні для перемоги. Фото: ukrinform.ua

Глобальна мета України у війні, яку розв'язала Росія - деокупація та реінтеграція всіх українських територій.

Для цього нам потрібна допомога міжнародних партнерів. Про це написав міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

"Нам потрібне швидке підкріплення за рахунок артилерії, танків, бронетехніки, підрозділів ППО тощо. Завдання другого етапу - вийти на розмежувальні та адміністративні лінії станом на 24 лютого. Це те, на чому ми зосереджені. Наша глобальна мета - деокупація та реінтеграція всіх українських територій у міжнародно визнаних кордонах", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усьому є ціна" - Зеленський пояснив, чи реально забрати назад Крим та окуповані території

Резніков додав, що Україна не збирається використовувати проти Росії зброю, яку їй передають партнери. Міністр каже, що озброєння насамперед необхідне для захисту наших територій.

"Ми не Росія. І наші партнери це розуміють. Нам не потрібні речі, які нам не належать. Ми захищаємо своє: життя нашого народу та нашу землю. Ми звільняємо вільну Україну від російського вторгнення", – наголосив міністр.

Раніше Рєзніков заявляв, що зброя від партнерів допоможе повернути тимчасово окуповані Росією території України. Про Крим і Донбас ідеться також. Це стратегічна мета України, тому що це українська територія і ми рухатимемося крок за кроком, сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Резніков назвав глобальну мету України у війні з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі