четвер, 17 лютого 2022 11:18

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Резніков назвав реальну кількість військ РФ біля кордонів України

Резніков назвав реальну кількість військ РФ біля кордонів України
Український військовий з укриття спостерігає за позиціями російських окупантів на Донбасі. Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Біля українських кордонів Росія зосередила близько 140 тис. військових. Водночас міністерство оборони України не фіксує реального відведення військ Російської Федерації, про яке вона заявляє.

Про це повідомив голова Міноборони Олексій Резніков, пише "РБК-Україна".

"На сьогоднішній ранок (16 лютого. - Gazeta.ua), згідно з доповіддю Головного управління розвідки Міноборони, ми не фіксуємо реального відведення військ, про яке заявляє РФ", - сказав Резніков.

Він зазначив, що невеликі підрозділи про людські очі дійсно відводять, але говорити про тотальне або навіть істотне відведення військ не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові перекинули міст біля України. Підозрюють провокації

"І тут це збігається з учорашніми заявами зі США, що факту відведення військ немає", - зауважив Резніков.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним повідомив про 100 тис. військових біля кордонів України. Президент США Джо Байден заявив про 150 тис. На запитання журналіста, хто був близький у своїх заявах, Резніков відповів, що "канцлер Німеччини помиляється".

"Пан Байден близький до істини. Якщо не помиляюся, учора було 125 тис. наземного контингенту, а якщо врахувати морський і повітряний складник - то під 140 тис. приблизно", - резюмував міністр.

15 лютого в Росії заявили про відведення частини військових від кордону України "після закінчення навчань". Підрозділи Південного й Західного військових округів РФ почали завантажувати на транспорт. Вони нібито мали вирушути в місця базування.

На думку президента Володимира Зеленського, російська сторона проводить ротації, а не відведення.

Розвідка США також не підтверджує відведення військ Росії від українського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Резніков назвав реальну кількість військ РФ біля кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі