Ексклюзиви
вівторок, 22 лютого 2011 19:24

Ремонт резиденції Януковича обійдеться в 33 млн. гривень

Ремонт резиденції Януковича обійдеться в 33 млн. гривень

Підприємство "Гарант" Львівської організації глухих відремонтує резиденцію президента України Віктора Януковича за 33 мільйони гривень.

Відповідний тендер підприємство виграло наприкінці минулого року.

Перший етап робіт завершено наприкінці грудня. Другий закінчать навесні. Цього року на капремонт витратять 23 мільйони з вищевказаної суми.

Капітальний ремонт пояснили необхідністю ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру.

"Терміновість закупівлі робіт обумовлена стислими строками їх здійснення та проведенням в кінці грудня 2010 року на об'єктах Державної організації "Резиденція "Синьогора" офіційних заходів за участю президента України та необхідністю створення належних умов для роботи, проживання та відпочинку на об'єктах Державної організації "Резиденція "Синьогора", - йдеться в обґрунтуванні Держуправління справами.

Як розповіли "Українській правді", перед новим роком до приїзду Януковича всередині резиденції переробили все, залишили тільки зовнішню коробку, зірвали паркет, поламали перегородки, попересаджували ялинки. Літню альтанку для президента замінили на капличку...

Джерела розповідають, що під час передноворічного облаштування з "Синьогори" вивезли 600 тонн сміття. Усе це керівник ДУС у коментарі журналістам назвав "плановим ремонтом".

Раніше "Гарант" вже будував дачі Віктора Медведчука та Віктора Ющенка.

Нагадаємо, розкішний палац площею 5 тисяч "квадратів" збудували ще при Леоніді Кучмі майже десять років тому (будівництво спонсорував тодішній головний залізничник країни Георгій Кирпа). Усередині було все з мармуру і дорогого дерева. Помпезний хол з масивними колонами параметрами нагадував футбольне поле, були 3-поверхова бібліотека з галереями, 25-метровий басейн, джакузі з сауною, фонтан, ставки з фореллю і вертолітний майданчик. Навколо - кілька кордонів охорони.

Село Стара Гута, де розташована резиденція, тупикове, останнє по дорозі до Карпатських гір, половина з 300 мешканців давно виїхала на заробітки. Воно розташоване в мальовничій місцевості, оточеній заповідними лісами і горами. З появою резиденції село прозвали царським.

Зараз ви читаєте новину «Ремонт резиденції Януковича обійдеться в 33 млн. гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути