середа, 17 жовтня 2007 17:23

"Регіони" не заважатимуть Тимошенко

  Юрій Мірошниченко каже, що у Партії регіонів є кандидатури на всі посади
Юрій Мірошниченко каже, що у Партії регіонів є кандидатури на всі посади

37-річний Юрій Мірошниченко з Партії регіонів обраний до Верховної Ради шостого скликання. Він — 143-й номер у партійному виборчому списку.

Нині багато говорять про те, що "регіонали" можуть не скласти присяги й заблокувати таким чином роботу новообраного парламенту — щоб не допустити до влади БЮТ і НУ-НС.

— Це залежатиме від рішення партії, — пояснює Мірошниченко. — Якщо буде ухвалене рішення, що не приймаємо присяги, ми це зробимо.

Віктор Ющенко заявив, що підтримає лідерку БЮТу Юлію Тимошенко на прем"єрство. Чи означає це, що Партія регіонів автоматично опиниться в опозиції?

— Мені це нагадує якусь параною. Тому що всі говорять про те, чого зараз немає й бути не може. Немає коаліції, немає парламенту. Це ще раз підтверджує, що статус цих перемовин — "попередні консультації".

Спочатку треба створити коаліцію. Не факт, що так і буде. Ми вже бачили, як і Ющенко, і Тимошенко, і лідери "Нашої України" роблять заяви, а потім їх не виконують. Коли буде юридичний факт створення коаліції та подання президентом кандидатури Тимошенко на прем"єра, тоді й говоритимемо про опозиційність Партії регіонів. Ми жодних проблем із перебуванням в опозиції не маємо.

Чи блокуватимете трибуну, якщо Тимошенко все ж висунуть на прем"єрство?

— Ні. Якщо ми не зможемо сформувати коаліцію, а вони її сформують, то ми будемо ефективною опозицією. А Тимошенко нехай керує, і ми не чинитимемо жодних перешкод. Ми визнаємо права тих, хто збереться в більшість.

Чи ви ще розраховуєте на широку коаліцію?

— Партія регіонів має політичну позицію. Не займається розраховуванням, інтригами, хапаннями за владу. Ми відкрито вийшли на переговорний процес і запропонували всім його вести.

Партія регіонів підтримає кандидатуру Петра Порошенка на посаду голови Національного банку?

— Я не коментуватиму цього, — роздратовано відповідає Мірошніченко. — На основі чого? Звісно, що ні! Бо в нас є свій кандидат!

Почесний президент "Укргазбанку", народний депутат Василь Горбаль?

— Я цього не сказав. У нас є кандидати на всі посади. І прем"єра ми підтримуватимемо свого.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" не заважатимуть Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі