четвер, 17 вересня 2009 10:41

Регіонали сховали від Тимошенко документи по "Межигір"ю"

Регіонали сховали від Тимошенко документи по "Межигір"ю"

Народні депутати вилучили всі документи, які стосуються дачі "Межигір"я", де проживає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Вимога на виїмку паперів підписана головою парламентської комісії з розслідування обставин незаконного арешту голови Донецької облради Бориса Колеснікова у 2005 році Миколою Джигою (Партія регіонів), пише "Дело".

Тепер прем"єру Юлії Тимошенко доведеться пригальмувати початок судового процесу з повернення "Межигір"я" у держвласність, оскільки Мін"юст не може витребувати матеріали з Вишгородської райради через їхню відсутність.

"Ми не можемо подати жоден позов, оскільки матеріали знаходяться у голови спецкомісії Джиги", - пояснив газеті заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

Разом із тим він зазначив, що звернеться до спікера парламенту Володимира Литвина для того, щоб отримати хоча б копії всіх документів.

2 вересня Вишгородська райдержадміністрація віддала за вимогою спецкомісії Верховної Ради всі документи, які підтверджують купівлю резиденції Януковичем.

Документи вилучили два співробітники секретаріату спецкоміссії з розслідування обставин арешту Колеснікова - Володимир Химичук та Олег Рожнятовський.

Згідно з текстом запиту, відправленого вишгородському районному керівництву 1 вересня, спецкомісія запитала оригінали документів, які свідчать про право власності на ділянку в селі Нові Петрівці по вул. Івана Франка, 19, де знаходиться комплекс "Межигір"я", на території якого живе Янукович.

Відповідно до акту вилучення документів, у присутності двох свідків перший заступник Вишгородської райради П.Ф.Крет передав Химичуку і Рожнятовському пакет із 27 актів і розпоряджень із 2005 по 2009 рік щодо придбання дачі в "Межигір"ї".

Разом із тим, Джига в запиті не обґрунтував мету отримання таких документів.

"Тема "Межигір"я" ж не належить до компетенції нашої спецкомісії, мені нічого на цю тему не відомо", - зазначив член Комісії, "бютівець" Святослав Олійник, наголосивши, що депутати мають право отримувати необхідні інформацію і документи, які стосуються винятково предмета розслідування комісій, у які вони входять.

Джига пояснює, що документи на "Межигір"я" вилучили в зв"язку з загрозою вибуху на Київській ГЕС: "Там є епізод, коли була загроза вибуху Київської ГЕС. Це було, коли Колеснікова заарештували. Члени Комісії зацікавилися цим питанням".

Але пояснити, як загроза вибуху пов"язана з затриманням Колеснікова, Джига відмовився.

При цьому він заявив, що документи після вивчення не будуть повернуті у Вишгородську райдержадміністрацію: "Вони будуть спрямовані до Генпрокуратури. Для оцінки законності... угоди". Якої угоди – Джига не пояснив, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Регіонали сховали від Тимошенко документи по "Межигір"ю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі