середа, 27 квітня 2011 15:49

"Регіонали" проголосують за скасування "харківських угод"?

"Регіонали" проголосують за скасування "харківських угод"?

Колишній міністр закордонних справ України, "нашоукраїнець" Володимир Огризко сподівається, що влада зрозуміє необхідність скасування "харківських угод".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

За словами Огризка, Верховна Рада має проголосувати за законопроект про денонсацію цих угод.

"Голоси будуть. Вже сьогодні керівник уряду Микола Азаров говорить, що ціна на російський газ для України є несправедливою. Отже, у Кабміні розуміють, що треба такі угоди скасовувати. Ми ще торік казали, що вони кабальні. Нас запевняли, що підписано найкращі угоди. Але сьогодні влада сама голосно, публічно заявляє, що вони помилилися...В кінцевому рахунку вона перегляне свою позицію", - наголосив політик.

"Нашоукраїнець" зауважив, що від українського народу залежить, коли саме відбудеться скасування угод.

"Кожен відчув на собі, що через підвищення ціни на газ відбувається подорожчання промислової та продовольчої продукції. Це не лише підвищення ціни на капусту. Багато хто її не їсть", - додав він.

"З Росією треба вести переговори про те, що подібні угоди мають бути чесними, як з країнами Європи, щоб Україна не платила ціну на газ більшу, аніж, наприклад, Німеччина. Буде йти важкий переговорний процес. Є міжнародні правові механізми, арбітражні структури. Все можна зробити в рамках переговорів або через суди", - зазначив Огризко.

Раніше представники партії "Батьківщина" заявляли, що Верховна Рада зобов'язана денонсувати "харківські угоди".

В той же час, "регіонали" зазначили, що це можна здійснити лише в судовому порядку.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" проголосують за скасування "харківських угод"? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі