вівторок, 07 лютого 2012 13:59

"Регіонали" попросили представника ЄС повпливати на опозицію

"Регіонали" попросили представника ЄС повпливати на опозицію

Лідери парламентської фракції Партії регіонів закликають верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон переконати українську опозицію взяти участь у роботі Конституційної асамблеї.

Такий заклик міститься в листі на ім'я Ештон, підписаному лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим і заступником керівника Комітету у закордонних справах Верховної Ради Леонідом Кожарою, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україну".

Проінформувавши верховного представника про те, що 26 січня президент України Віктор Янукович видав указ про формування Української конституційної асамблеї та виклавши основні принципи її формування та діяльності, автори листа наголошують, що Партія регіонів "рішуче вітає цю ініціативу, яка надасть можливості виконати вимоги щодо нової Конституції на основі національного консенсусу та угоди між різними політичними силами в країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко про Конституційну асамблею: "Це салон ритуальних похоронних послуг"

"У зв'язку з цим ми надзвичайно розчаровані, що об'єднана опозиція відмовилася брати участь в асамблеї. Ми хотіли б попросити вас взяти на себе ініціативу і переконати опозиційні партії щодо того, що робота в цій асамблеї надзвичайно важлива для того, щоб наблизити Україну до Європейського Союзу і для виконання основних вимог для просування на цьому шляху", - звертаються до Ештон представники Партії регіонів.

Крім того, Єфремов та Кожара висловили готовність обговорювати з Ештон "всі питання, пов'язані з цим проектом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційна асамблея — це цирк, а її статус нівельований - експерт

"Ми сподіваємося, що інституції ЄС переконають всі політичні сили в нашій країні в необхідності повноцінної участі у цьому важливому проекті", - підкреслюється в листі.

Як повідомлялося, Комітет опору диктатурі (КОД) ухвалив рішення не брати участі в роботі Конституційної асамблеї, ініційованої президентом України Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" попросили представника ЄС повпливати на опозицію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі