середа, 29 травня 2013 23:42

"Регіоналам" дали рекомендації, як коментувати і інтерпретувати побиття журналістів 18 травня

У розпорядження "Головкому" потрапив темник, розісланий штабом Партії регіонів всім нардепам фракції. В "записці" центрального штабу всім регіоналам детально виписали рекомендації, як коментувати і інтерпретувати події 18 травня, під час яких були побиті журналістка Ольга Сніцарчук і фотограф Влад Содель.

Провладним депутатам ставиться чітке завдання донести співгромадянам меседж, що опозиція провалила свою акцію, а тепер списує свою невдачу на дії влади. А розкручування теми з побиттям журналістів покликане прикрити провал опозиційних сил.

"Коли журналістка виявилася мимовільною жертвою чоловічий бійки, опоненти вхопилися за неприємний факт, щоб люди забули про повний провал мітингу "Вставай, Україно!", - йдеться в темнику Партії регіонів.

Автор: Фото: glavcom.ua
 

Також спікерам рекомендують говорити про те, що Партія регіонів першою закликала правоохоронні органи розпочати якомога швидше розслідування провокації, і в перші ж години ініціювала створення Тимчасової слідчої комісії, щоб встановити істину. Проте опозиція намагається саботувати роботу комісії, розглядаючи її діяльність як піар-технологію. Глядачі політичних ток-шоу на українському телебаченні могли вже не раз упевнитися, як саме цю тезу протягом 10 днів "регіонали" озвучували на всіх ефірах.

В інструкції також наголошується, що журналістка Ольга Сніцарчук не надала переконливих результатів медичної експертизи. "Громадськість повинна дізнатися, що насправді сталося з цією журналісткою (били її в обличчя, її штовхнули або вона впала, спіткнувшись)", - пишуть технологи ПР. Більше того, вони радять депутатам партії цитувати головного антигероя Вадима Тітушко. Зокрема, такі свідчення:

"Я їй (Сніцарчук. -" Главком ") пояснив, що як нормальний хлопець, спортсмен, якби я вдарив, то у неї, як мінімум, був би синяк або інші видимі пошкодження на обличчі. Я у неї запитав: де медична довідка або щось інше, чому цього немає?", - запитував він під час очної ставки. І зазначав, що це журналісти провокували бійку "некоректними словами".
Виставити журналістів винними - одне з головних завдань для "регіоналів". Їм доручено повідомляти на публіці, що журналістка Сніцарчук насправді сама провокаторша. Щоб не бути голослівним, укладачі темника посилаються на сторіночку журналістки в соцмережах. Нібито журналістка "була зовсім іншої думки про напад бойовиків ВО" Свобода "на жінок-депутатів ПР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден українець не буде захищений, якщо належно не розслідують побиття журналістів - юрист

"У мережі "Фейсбук" 2 квітня 2013 вона зробила запис, де висміяла побиття постраждалих жінок", - йдеться в документі.

Мова йде про "сніжний інцидент", під час якого біля парламенту сніжками закидали кілька жінок-депутатів від Партії регіонів. Саме таку інтерпретацію озвучила під час прямих ефірів у програмі Шустер-Live і "Свобода слова" нардеп від ПР Олена Бондаренко. Вона пригадала випадок з Іриною Горіною, яка після удару "снєжкою" на три тижні потрапила до лікарні.

"Зараз Горіна сама попросилася до слідчої комісії, тому що вона відчувала себе в шкурі журналістки, коли на неї нападали, а такі, як ви на це не відреагували", - відповіла вона на запитання, поставлене їй. Крім цього, депутат озвучила й інші тези темника, які стосувалися подій 18 травня. А також відзначила "участь" журналістів руху "Стоп цензурі!" у поширенні "качки" про "участь представників" Молодих регіонів "у цьому інциденті".

Нагадаємо, з дня акції опозиції та сутички, в якій постраждали журналісти, пройшло десять днів. Тітушко, незважаючи на всі вимоги активістів руху, під домашнім арештом. І вже можна припускати, що в результаті відбудеться легким переляком. На захист спортсмена вже створили групу в Фейсбуці.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналам" дали рекомендації, як коментувати і інтерпретувати побиття журналістів 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі