субота, 20 липня 2013 13:33

"Регіонал": призначення Овчаренка не пов'язане зі зникненням матеріалів справ про засудження Януковича

"Регіонал": призначення Овчаренка не пов'язане зі зникненням матеріалів справ про засудження Януковича
Володимир Олійник Фото: pr.kirovograd.ua

Народний депутат Володимир Олійник з фракції Партія регіонів переконаний, що призначення В'ячеслава Овчаренка головою Конституційного суду не пов'язане зі зникненням матеріалів справ про засудження президента Віктора Януковича. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Я знаю його, як досвідченого юриста. Напевно, час покаже, але я знаю, що адміністративні здібності в нього є, він зможе налагодити ефективну роботу Конституційного суду. Тим паче, його робота чітко регламентована. За законодавчими актами, роль голови КС зведена до мінімуму. Також мінімізований адміністративний ресурс, тому що є доповідач, і потрібно переконати більшу частину членів КС, а як правило, всі засідання проходять в публічній формі", - наголосив політик.

Окрім того, говорячи про причетність Овчаренка до зникнення судимостей Януковича, він наголосив: "То тільки ж чутки ходять".

"Я був колись головою суду. Найбільша проблема в судах – архіви. Я, як голова суду, приймав архіви у судді, і вірив йому на слово. Перевірити всі архіви неможливо було - справ багато, приміщень не вистачало. Завжди були проблеми", - підкреслив народний депутат.

"Щодо зникнення, то питання не до нього, а до системи, яка є не зовсім досконалою. Тому я це не пов'язую із його призначенням. Потрібно керуватись не емоціями, а юридичними фактами. Окрім того, опозиція могла перевірити вже ці факти, тому думаю, що вона не встановила факту причетності нинішнього голови Конституційного суду до зникнень якихось справ", - резюмував Олійник.

Нагадаємо, 18 липня головою Конституційного суду обраний В'ячеслав Овчаренко. Як повідомляють ЗМІ, він зробив стрімку кар'єру завдяки Віктору Януковичу - суддею Конституційного Суду Овчаренко став 2006 року за квотою Партії регіонів. З жовтня 2001 року він працював суддею міського суду Єнакієвого.

У грудні 2002 року, через місяць після призначення Януковича прем'єр-міністром, Овчаренко стає головою міського суду в Єнакієвому - місці, де безслідно зникли матеріали справ про засудження Януковича.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал": призначення Овчаренка не пов'язане зі зникненням матеріалів справ про засудження Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі