середа, 06 липня 2011 08:58

"Регіонал" каже, що Тимошенко хотіла вкрасти в кожного українця 70 гривень

"Регіонал" каже, що Тимошенко хотіла вкрасти в кожного українця 70 гривень

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко протягом кількох років прагнула перекласти борг своєї компанії ЄЕСУ на плечі кожного українця.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи відкриття Службою безпеки кримінальної справи за фактом замаху на розтрату державних коштів на суму 405 мільйонів доларів, повідомляє прес-служба "регіоналів"

"Недавно прем'єр Микола Азаров звернувся до СБУ з проханням розібратися зі зверненням міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова до уряду України щодо погашення боргу компанії Тимошенко ЄЕСУ", - підкреслив парламентар.

"Отож на підставі ст. 94, 97 Кримінально-процесуального кодексу України СБУ повинна була порушити кримінальну справу. І саме через слідчі процесуальні дії повинно бути встановлено коло осіб, хто має відповідати за борги ЄЕСУ перед Росією", - наголосив Олійник.

За його словами, порушення кримінальної справи- це єдиний спосіб, який дозволяє у рамках кримінальної справи провести процесуальні дії: допитати свідків і вилучити документи, провести необхідні експертизи і дати відповідну оцінку.

"Адже це серйозне звернення, претензія до всіх українців, до держави, якщо цей борг буде нами визнаний. Я знаю, що попередньо Азаров повідомив, що не визнає борги Тимошенко як борги всієї України. Водночас потрібно дати правову оцінку через відповідне рішення правоохоронних органів", - зазначив депутат.

"У чому суть претензій Росії до України? Недержавна компанія ЄЕСУ винна країні-сусідці шалену купу грошей - 405 мільйонів доларів. Це - особистий борг пані Тимошенко, й вона протягом кількох років намагалася перекласти його тягар на плечі кожного українця. Кожен із нас мусив би сплатити Росії по 70 гривень", - заявив Олійник.

Нагадаємо, що Верховним судом у 2005 році було закрито усі кримінальні справи щодо ЄЕСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" каже, що Тимошенко хотіла вкрасти в кожного українця 70 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі