субота, 18 вересня 2021 10:48

Разумков, Стефанчук та Арахамія влаштували публічні розбірки

Разумков, Стефанчук та Арахамія влаштували публічні розбірки
Разумков, Стефанчук та Арахамія посперечалися через закон. Фото: РБК-Україна

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, його перший заступник Руслан Стефанчук та голова "Слуги народу" Давид Арахамія посперечалися через законопроект про олігархів.

Дискусія відбулася в ефірі програми "Свобода слова".

"Було звернення уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової. На цей лист відреагували чотири депутатські фракції та групи. У мене не було іншого варіанту, як відправити цей законопроект до Венеціанської комісії. Вважаю, що діяв в рамках того, про що мене попросила частина ВР", - пояснив Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеційська комісія отримала законопроєкт про олігархів

Йому опонували Стефанчук та Арахамія. Зокрема, перший віце-спікер заявив, що у нього "двояке відношення з приводу цього".

"Всі законопроекти направляли до Венеціанської комісії в редакції першого читання або до того, які були подані в парламент, або коли ми їх розглядали в першому читання. Всі шість. Тоді жодного разу не біло пропозиції, мовляв давайте цього не робити", - наголосив Разумков.

Арахамія запитав: "У чому суспільна важливість перевіряти через Венеціанську комісії законопроект про олігархів?".

"Тут немає суспільної важливості, тут є позиція - рівні права для всіх в парламенті", - відповів голова ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов: Олігархів буде шукати спеціальна система

Також Разумком пояснив, що на нього не тиснуть і за посаду свою він не тримається.

"За посаду триматися не буду. Я прийшов на неї, щоб працювати, і буду працювати далі, якщо мені дозволить ВР. Процедури відкликання голови ВР з посади - більш ніж зрозумілі і прості, визначені регламентом, законами, Конституцією. Але сьогодні продовжую працювати і у відставку точно не збираюся", - додав Разумков.

Арахамія після його слів зазначив, що вони з головою ВР у хороших відносинах.

"Я просто хочу невеликий акцент зробити - спікера не обирають, спікера делегують, і монобільшість делегує спікера Разумкова. Просто це потрібно завжди пам'ятати. Я маю на увазі, що у нас достатньо голосів, щоб делегувати спікером будь-яку людину" - заявив голова "Слуги народу".

На Комітеті з питань національної безпеки, оборони й розвідки антиолігархічний законопроєкт Верховній Раді рекомендували ухвалити. Під час підготовки законопроєкту до другого читання загалом врахували 13 поправок із 1271.

У першому читанні Верховна Рада ухвалила цей документ 1 липня. Проте голова ВР Дмитро Разумков вважає нереалістичною пропозицію Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянути законопроєкт про олігархів у другому читанні на пленарному засіданні 23 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Разумков, Стефанчук та Арахамія влаштували публічні розбірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі