четвер, 22 липня 2021 09:40

Разумков написав лист до США про агресію Росії

Разумков написав лист до США про агресію Росії
Росія використовує "Північний потік – 2" , як інструмент гібридної війни, написав Разумков. Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков написав листа спікеру Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі.

"Висловлюю глибоку стурбованість щодо триваючого будівництва і можливого введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік – 2", який Росія використовує як інструмент гібридної війни. Цей проєкт несе пряму загрозу енергетичній безпеці не лише України, а й усієї Європи", - сказано в листі.

"Північний потік – 2" має на меті сформувати енергетичну залежність країн Європи від газової монополії РФ. Значно звужує шляхи диверсифікації поставок енергії європейським споживачам.

Також газопровід іде врозріз з вимогами Третього енергетичного пакета Європейського Союзу і посилює можливості для Росії зловживати домінуючим становищем на європейському енергетичному ринку, зауважив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Польща зробили спільну заяву про "Північний потік-2"

"Водночас "Північний потік – 2" слід розглядати як частину агресивної політики, яку Росія розгортає не лише проти України, а й проти всього західного світу. Добудова і введення в експлуатацію цього проєкту зробить можливим подальше нарощування Росією агресії проти України та потенційно проти інших європейських держав", - сказано в листі.

Разумков закликав Конгрес США послідовно продовжувати політику санкцій, які б не допустили запуск газопроводу. У разі необхідності, розглянути можливість додаткових посилених санкцій проти юридичних і фізичних осіб, залучених до будівництва "Північного потоку – 2".

"Закликаю Конгрес США утримуватися від затвердження будь-яких угод, які загрожуватимуть енергетичній безпеці Європи та становитимуть загрозу національним інтересам України та США", - звернувся спікер.

Тим часом Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва підтримав заяву народних депутатів до США та ЄС про неприпустимість запуску газопроводу.

Українські парламентарії закликають США, ЄС та, зокрема, Німеччину припинити будівництво і введення в експлуатацію "Північного потоку - 2".

"Демократичний світ має продемонструвати російському агресору єдність та силу в захисті основоположних цінностей. Україна це демонструє щодня, обороняючи східний фланг Європи", - сказано в спільний заяві депутатів.

У травні Верховна Рада України звернулася до Палати представників і Сенату Конгресу США про запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

"Північний потік-2" - проєкт магістрального газогону з Росії в Німеччину через Балтійське море завдовжки 1234 км.

Зараз ви читаєте новину «Разумков написав лист до США про агресію Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі