понеділок, 08 серпня 2016 16:41

Рахунки Онищенка у Латвії арештували - прокуратура

Рахунки Онищенка у Латвії арештували - прокуратура
pravda.com.ua

Закордонні рахунки нардепа-втікача Олександра Онищенка заарештували.

Про це в телеефірі "112.Україна" повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

"На сьогодні на латвійський Trasta komercbanka - накладено арешт на 7 мільйонів доларів. Пов'язаних із двома афільованими з Олександром Онищенко компаніями", - заявив він.

"Так збіглося, що Назар Іванович (Холодницький, керівник САП. - Gazeta.ua) перебуває у Ризі з діловою поїздкою. Звичайно, він посприяв саме цим діям", - розповів Кривенко.

Рішення про арешт рахунків Онищенка ухвалив Солом'янський райсуд Києва 28 липня. Його оприлюднили у єдиному держреєстрі судових рішень. Окрім особистих рахунків на ім'я Онищенка також арештовано рахунки його компаній у Trasta komercbanka і латвійському Privatbank. Про заблоковані суми не повідомляли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шанси Онищенка отримати притулок у Британії фактично нульові - експерт

Нагадаємо, нардепа Олександра Онищенка підозрюють у створенні газової схеми з відмивання державних коштів. 5 липня Верховна Рада зняла з нього недоторканність. 27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку.

5 серпня Онищенко вдруге не з'явився на допит у НАБУ.

Нардеп перебуває у Британії.

Зараз ви читаєте новину «Рахунки Онищенка у Латвії арештували - прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі