середа, 11 лютого 2009 20:44

Радбез доручила Медведьку перевірити Тимошенко

Радбез доручила Медведьку перевірити Тимошенко
Рада нацбезпеки та оборони доручила генеральному прокурору та СБУ провести у місячний строк перевірку дотримання українськими посадовими особами законодавства при проведенні переговорів та укладенні контрактів щодо газу з Росією.

Про це йдеться у рішенні РНБО, яке розміщено на сайті президента.

"Генеральному прокурору, СБУ провести у місячний строк перевірку дотримання українськими посадовими особами законодавства України при проведенні переговорів та укладенні з Росією контрактів щодо постачання газу в Україну та його транзиту європейським споживачам", - сказано в рішенні.

РНБО доручила провести перевірку "в тому числі, щодо дотримання порядку підготовки та затвердження директив на переговори, а також дотримання директив при проведенні переговорів".

Крім того, Радбез наголосив на "невирішеності питання легітимної передачі від компанії "РосУкрЕнерго" "Нафтогазу" прав власності на газ, що перебуває у ПСГ".

РНБО наголошує, що це "може завадити виконанню зобов"язань України щодо транзиту газу, оскільки саме цей газ відповідно до умов контрактів має використовуватися в якості технологічного газу у 2009 році, а можливі судові позови з боку "РосУкрЕнерго" можуть заблокувати можливість його використання".

Зараз ви читаєте новину «Радбез доручила Медведьку перевірити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі