вівторок, 06 жовтня 2015 12:00

Рада зробила крок до надання українського громадянства іноземцям, які воюють в ЗСУ

Рада зробила крок до надання українського громадянства іноземцям, які воюють в ЗСУ

Верховна Рада України має намір спростити процедуру прийняття громадянства України іноземцям та особам без громадянства, які проходять військову службу в Збройних силах України.

За відповідний законопроект "Про внесення змін до ст. 9 закону України" Про громадянство України", що стосується встановлення спрощеного порядку прийняття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які проходять військову службу в Збройних Силах України" (№2847), проголосувало 246 народних депутатів .

Як зазначив автор законопроекту, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка Іван Винник під час обговорення документа, "цей закон дозволяє іноземцям та особам без громадянства отримати спрощену процедуру у випадку, якщо вони проходять службу у Збройних силах України за контрактом і отримати українське громадянство" .

За словами Винника, законопроект також пропонує, що у випадку, якщо особа отримала державну нагороду, вона також може отримати українське громадянство за спрощеною процедурою.

Зараз ви читаєте новину «Рада зробила крок до надання українського громадянства іноземцям, які воюють в ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі