четвер, 22 травня 2008 12:49

Рада завалила урядовий проект про Держбюджет

Верховна Рада відмовилась ухвалювати урядовий проект про "Про Державний бюджет України на 2008 рік" та внесення змін до деяких законодавчих актів України"

Закон не набрав 226 голосів і був відправлений на перше читання.

Більшість змін внесеного проекту, стосувалося надрокористування.

Зокрема закон передбачав, що вартість спеціальних дозволів на користування надрами визначається за результатами аукціону, а у випадках надання дозволу без проведення аукціону справляється збір, розмір якого визначається виходячи із початкової ціни продажу цього дозволу на аукціоні, розрахованої відповідно до Методики, встановленої Кабінетом Міністрів.

"Що його перти, якщо воно не лізе"

Крім того, Кабмін хотів сам встановляювати нормативи збору за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету.

Також пропонувалося надати державним органам приватизації право здійснювати продаж земельних ділянок, зокрема і ті, на яких розташовані об"єкти, які підлягають приватизації.

Згаданий проект викликав різку критику опозиції, а депутат-комуніст з цього приводу процитував Івана Плюща з фразою: "Що його перти, якщо воно не лізе", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Рада завалила урядовий проект про Держбюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі