четвер, 17 травня 2007 12:45

Рада заборонила ЗМІ розповсюджувати компромати на кандидатів у депутати

Верховна Рада не дозволила засобам масової інформації під час виборчого процесу з виборів Ради поширювати компрометуючу інформацію.

За пропозицію Комітету з державного будівництва, регіональної політики й місцевого самоврядування відхилити законопроект N2726 "Про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України" (про ведення передвиборної агітації й оприлюднення ЗМІ компрометуючої інформації)" проголосували 253 депутати при необхідних 226.

Таким чином, Рада відмовилася ввести порядок оприлюднення компрометуючої інформації про кандидатів у депутати Ради, включених у виборчий список партії або блоку й зареєстрованих Центральною виборчою комісією.

У тексті неприйнятого законопроекту йшлося, що оприлюднення таких матеріалів має зумовлюватися дотриманням норми закону, що забороняє поширення свідомо недостовірних відомостей або обмов про партію, блок, або кандидата в депутати.

Неприйняттям законопроекту Рада відмовилася віднести до компрометуючої інформації матеріали, які мають на меті переконати виборців не голосувати за конкретного кандидата або представника партії, партію або блок загалом, і в яких повідомляються факти, що негативно характеризують кандидата й указують на вчинення ним дій, спрямованих на порушення Конституції, законів, прав і свобод громадян України, а також невиконання конституційних зобов"язань громадянина України.

Законопроект пропонував Раді дозволити кандидатові в депутати, проти якого спрямовано компрометуючий матеріал, розмістити в цьому ж ЗМІ свою відповідь протягом 2 днів після оприлюднення компрометуючого матеріалу.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді зобов"язати інформаційні агентства й електронні засоби масової інформації публікувати списки своїх засновників, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила ЗМІ розповсюджувати компромати на кандидатів у депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі