понеділок, 09 листопада 2009 17:03

Рада візьметься за держбюджет- 2010 наступного тижня

Рада візьметься за держбюджет- 2010 наступного тижня

На майбутньому пленарному тижні Верховна Рада розгляне питання про державний бюджет на 2010 рік.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин на прес-конференції в Дніпропетровську в понеділок.

За словами спікера, наступного тижня, "який би опір цьому не влаштовували і як би не затягували розгляд питання про бюджет, він буде розглянутий", повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин відзначив, що в даний час депутатські фракції і окремі парламентарії внесли вже більше 1 тис. поправок до проекту держбюджету-2010, які будуть направлені в уряд.

"Склалася парадоксальна ситуація: з одного боку, є звернення уряду перенести розгляд програми соціально-економічного розвитку на 2010-ий, затвердження якої повинне передувати розгляду проекту бюджету, а з іншого боку - заяви, що бюджет не буде прийнятий", - сказав спікер.

Литвин вважає, що йде процес свідомого блокування розгляду проекту держбюджету-2010.

Він нагадав, що з 33 членів парламентського комітету з питань бюджету по два депутати представляють фракції Компартії і Блоку Литвина, сім - фракцію НУ-НС, "а останні - представники двох найбільших фракцій, яких немає останнім часом на засіданні комітету".

"Партії регіонів ухвалення бюджету не потрібне, оскільки такий стан речей дає додаткові підстави для критики своїх політичних опонентів. Іншій політичній силі бюджет не потрібний також, оскільки у разі його ухвалення потрібно дати відповідь на всі ті обіцянки, які вже проголошені і зафіксовані у відповідних постановах уряду, і які, зокрема, стосуються підвищення зарплат окремим категоріям громадян", - підкреслив спікер, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Рада візьметься за держбюджет- 2010 наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі