четвер, 16 липня 2020 13:10

Рада призначила віцепрем'єра Уруського. Депутати звинувачують його в дерибані

Рада призначила віцепрем'єра Уруського. Депутати звинувачують його в дерибані
2015 року Уруський був головою Державного космічного агентства

Верховна Рада призначила віцепрем'єр-міністром, міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

"За" проголосували 250 депутатів.

Підтримали фракції "Слуги народу", ОПЗЖ, "Батьківщини", група "Довіра".

Нуль голосів "За" - "Європейська солідарність", "Голос", група "Партія "За майбутнє".

Перед голосуванням нардеп від "Голосу", член Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова звинуватила Уруського в дерибані.

"У цієї людини є системний підхід до дерибану. 2014 року, коли він був головою наглядової ради державного підприємства "Радар", яке входило до концерну "Укроборонпром", у центрі Києва, він за місяць після того, як був призначений, відразу погодив, щоб 10 гектарів біля палацу "Україна" віддали приватній компанії під забудову. Віддали на умовах, що держава отримає 1,5% квартир із тих, що будуть побудовані. У Києві менш ніж за 8-10% ніхто навіть з вами говорити не буде. Тому мені цікаво, чому держава зробила такий щедрий подарунок одному з забудовників?

Зараз, до речі, по цьому кейсу є кримінальне провадження в Національному антикорупційному бюро", - заявила Устінова.

Також нардеп заявила: "Після того, як відбувся цей дерибан, пан Уруський пішов працювати в космічне агентство. Там теж відбувся дерибан. Було повністю збанкрутовано і розкрадено Київський радіозавод. І саме космічне агентство, яким керував пан Уруський, давало дозволи на відчуження майна цього підприємства. Після цього воно збанкрутувало.

Тому, коли ми зараз говоримо про стратегічні об'єкти, стратегічну промисловість, то ця людина точно допоможе їх стратегічно роздерибанити".

Устінова зявила, що в уряд призначають "корупціонерів і дерибанщиків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольний комітет уперше очолила жінка

Подання про призначення вносив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми говорили про утворення нового міністерства, і новий міністр має бути у статусі віцепрем'єр-міністра. Щоб опікуватися і розвивати і промисловість, і оборонно-промисловий комплекс. Українським стратегічним галузям промисловості потрібні нове бачення, нові підходи. Україна має стати майданчиком для появи нових технологій", - сказав він.

Сам Уруський заявив із трибуни: "Бачу найпершим завданням налагодження системи, щоб ми позбулися того хаосу, в якому перебуває промисловість".

57-річний Олег Уруський у 1993-96 роках очолював управління в Національному космічному агентстві, 1996-2000 рр. – управління в апараті РНБО.

Був першим заступником голови Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу, заступником міністра промислової політики.

2015 року - голова Державного космічного агентства України. У квітні 2020 року очолив інжинірингову компанію "Прогрестех-Україна".

16 липня Верховна Рада призначила на посаду голови Національного банку Кирила Шевченка. За проголосували 332 народних депутати.

Зараз ви читаєте новину «Рада призначила віцепрем'єра Уруського. Депутати звинувачують його в дерибані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі