середа, 06 квітня 2011 11:40

Рада пощадила податкову міліцію

Рада пощадила податкову міліцію

Верховна Рада відмовилася ліквідовувати податкову міліцію.

За відповідний законопроект, внесений депутатом від НУ-НС Анатолієм Гриценком проголосувало лише 87 депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Не підтримали народні обранці і пропозицію спікера парламенту Володимира Литвина про направлення документу на повторне перше читання. Таку пропозицію підтримало лише 93 народних обранців.

Як зауважив у своєму виступі автор законодавчої ініціативи, нардеп Анатолій Гриценко, податкової міліції немає в жодній країні світу.

"Більш того, податковий спецназ в Україні нерідко використовується для розправи з бізнесом. ..Якщо ми вважаємо себе демократичною країною, ми маємо її ліквідувати", - зауважив, зокрема нардеп.

Як зауважив під час обговорення нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов, Податкова служба безумовно потребує реформування однак її ліквідація не на часі. Схожу думку висловив і "литвинівець" Олег Зарубінський.

"Податкова міліція чи поліція є у всіх країнах. Її ніхто не любить і у випадку з нашою країною для цього є підстави. Однак не треба поспішати і ліквідовувати", - підкреслив депутат.

Відхіленим законопроектом пропонувалося ліквідувати податкову міліцію та дається доручення Кабміну протягом трьох місяців привести законодавство у відповідності з документом.

Зараз ви читаєте новину «Рада пощадила податкову міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі