середа, 14 липня 2021 02:11

Рада ООН з прав людини підписала резолюцію з Україною

Рада ООН з прав людини підписала резолюцію з Україною
ООН буде співпрацювати з Україною. Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ України вітає ухвалення Радою ООН з прав людини резолюції "Співпраця з Україною та допомога їй у галузі прав людини".

Ця резолюція ініційована нашою державою. Співавторами документа разом з Україною стали 45 країн, повідомляє пресслужба МЗС.

"Документ передбачає, що Рада ООН з прав людини за наступні два роки продовжить розгляд ситуації з правами людини в Україні - на всій її території в межах міжнародно визнаних кордонів", - ідеться в повідомленні.

Розгляд відбуватиметься у рамках Інтерактивних діалогів з Верховним комісаром ООН з прав людини на основі підготовлених її управлінням доповідей про ситуацію в Україні з особливим акцентом на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях нашої держави.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини також продовжить надавати Україні технічну допомогу в сфері прав людини.

"Цього року схвалено п'яту резолюцію, яка містить посилання на резолюції ГА ООН "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна", а також вітає співпрацю уряду України з Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН закликав світові уряди сформувати комісію з вакцин

Зазначена резолюція ініціюється делегацією України у Раді ООН з прав людини, починаючи з 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Рада ООН з прав людини підписала резолюцію з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі