середа, 19 червня 2013 11:44

Рада не підтримала скасування "харківських угод"

Рада не підтримала скасування "харківських угод"
Комуністи та Партія регіонів не захотіли відміняти україно-російські угоди. Фото: svpressa.ru

Народні депутати не проголосували за припинення дії "харківських угод".

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"За" прийняття за основу законопроекту "Про денонсацію угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України" проголосували лише 152 депутати. Це - члени опозиційних фракцій. Комуністи та Партія регіонів не підтримали законопроект, автором якого є нардеп від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

Розгляд законопроекту відбувся за спрощеною процедурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ і Москва готують чергові Харківські угоди

Голова комітету закордонних справ Юрій Мірошниченко рекомендував відхилити його, бо він нібито суперечить Венеціанській конвенції та поповнює бюджет України.

Натомість депутат від "Батьківщини" В'ячеслав Кириленко розповів, що Росія не платить за перебування Чорноморського флоту на території України жодної копійки, а мала би 2,5 мільярди доларів на рік.

"Харківські угоди" можна порівняти з "переяславськими". У 2010 році Україна визнала себе переможеною державою", - сказав нардеп-"свободівець" Юрій Михальчишин.

Зараз ви читаєте новину «Рада не підтримала скасування "харківських угод"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

125

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі