понеділок, 24 березня 2008 13:50

"За 100 днів Тимошенко виграла "шматочок влади", але програла цілу економіку"

Юлія Тимошенко за 100 днів частково виграла політику, але програла економіку. Таку думку вислвив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. Про це він заявив журналістам на прес-конференції в понеділок.

Карасьов підкреслив, що Тимошенко успішно впоралася із завданням закріпитися у виконавчій владі і розставити кадри на ключових державних монополіях і в ключових міністерствах.

В той же час, на думку Карасьова, в економіці відбуваються достатньо сумнівні речі. "Якщо говорити більш-менш афористично, то я б сказав так: Юлія Тимошенко за ці сто днів виграла, можливо, якусь частку, шматочки, рівні влади, але програла цілу економіку. Тому що ми бачимо, що в економіці є тривожні тенденції. Це інфляція, це ревальвація, це ситуація з промисловим виробництвом, це взагалі зростання цін. Ми бачимо, що ціни просто вийшли з-під контролю уряду, не дивлячись на те, що уряд говорить про якийсь антиінфляційний пакет, який цим урядом вже розроблений. Ми поки цього пакету не бачимо. Можливо, останні ревальваційні дії, які націлені на те, щоб знизити грошову масу і її стерилізувати, можливо, це один з показників антиінфляційного пакету, але я не думаю, що це той антиінфляційний пакет, який сьогодні Україні потрібний", - сказав він.

Нагадаємо, за даними Держкомстату, зростання споживчих цін в Україні в лютому склало 2,7%, в січні-лютому - 5,7%. По відношенню до лютого минулого року інфляція прискорилася до 21,9%.

За матеріалами: Лiгабiзнесiнформ.

Зараз ви читаєте новину «"За 100 днів Тимошенко виграла "шматочок влади", але програла цілу економіку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі