середа, 23 грудня 2009 13:52

"Ющенко - сильний президент!" - Карасьов

"Ющенко - сильний президент!" - Карасьов

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов переконаний, що 2000-і роки були епохою Віктора Ющенка.

"Він її розпочав на посаді прем"єра у кінці 1999 року. І фактично усе це десятиліття був плеймейкером політичної державної гри. Або як ініціатор, або як об"єкт реагування, причому не завжди адекватного", - сказав політолог нашому кореспонденту.

Карасьов зазначив, що багато кажуть про його нерішучість чи слабкість. Але, за його словами, місія президента - не "вирішувати питання", не сидіти на фінансових потоках, а формувати сенс, зміст, стратегію, глобальний порядок денний країни.

На думку Карасьова, Ющенко втягнув і Партію регіонів, і БЮТ, й інші політичні сили та усіх провідних політиків і країну в цілому в національні дебати щодо євроатлантичної інтеграції, необхідності вступу до НАТО, пошуку свого місця на новій енергетичній мапі світу, проблем економічної і політичної інтеграції з ЄС.

"Він взагалі сформував смислове поле дебатів про Україну на 2010 роки. Саме за цю ідейну силу його ненавидять багато наших політиків. Він втягнув у цю полеміку і Путіна та Медвєдєва, яким ці питання історії і голодомору, ідеологічної легітимації України були завжди до лампочки. То це значить, що він сильний президент", - резюмує Карасьов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко - сильний президент!" - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі