четвер, 17 січня 2008 13:03

"Ющенко і Тимошенко не заспокояться, допоки один не сяде на голову іншому"

Глава Соціалістичної партії, перший секретар Політради СПУ Олександр Мороз сказав що, якщо не рахувати відсутності в парламенті фракції соціалістів, то її структура і навіть персональний склад залишилися колишніми. Про це він заявив в інтерв"ю газеті "Столичні новини".

Мороз також вважає, що перевибори мали подвійну мету: прибрати соціалістів і недобрати голосів для коаліції НУНС + БЮТ.

"Програли не стільки ми, скільки змовники"

"Тоді відкривалася можливість створення коаліції ПР - НУНС, з розподілом інтересів між клановою основою згаданих політичних сил. Вони й змовилися. У результаті програли не стільки ми, скільки змовники, Ющенко зокрема. Це не означає завершення боротьби. Вона розгорається з новою силою, адже загальний дерибан має свої, далекі від правової системи закони. Кожному зрозуміло, що в цій боротьбі, а точніше грі, ставки на народ не робилися..., - заявив Мороз.

"Тимошенко і Ющенко конкурують між собою, що протягом декількох років створює політичну інтригу. Один з них претендує на роль морального арбітра нації, інший - на лівоцентристську (соціал-демократичну) нішу. І у тому, і в іншому випадку їм заважають соціалісти, я зокрема. Обидва політики авторитарні по своєму розумінню природи державної влади, прикриваючись при цьому демократичною, європейською риторикою. Можливості авторитаризму вони пов"язують з функціями органів влади, які самі представляють. Президент і прем"єр не заспокояться до тих пір, поки один не сяде на голову іншому. Схоже, у Тимошенко "перспектива" трохи краще: вона спирається на створену нею ж політичну силу, що має всі ознаки секти. У Ющенка подібної сили немає", - пояснив Мороз.

За матеріалами: "Столичні новини".

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко і Тимошенко не заспокояться, допоки один не сяде на голову іншому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі