пʼятниця, 11 квітня 2008 18:21

"Тимошенко на закони просто наплювати"

Юлія Тимошенко за допомогою дострокових виборів в Києві хоче прибрати з Київської міськради блок НУНС, замінивши місця, що звільнилися, депутатами від БЮТ. Така думка в п"ятницю, 11 квітня, висловив журналістам кандидат в мери Києва Єгор Бенкендорф.

За його словами, дострокові вибори київського міського голови і нового складу Київради проходять без законних на те підстав. "На жаль, в Україні політикам на закони просто наплювати. Це показали і дострокові вибори у Верховну раду. З виборами мера, які, як і парламентські, ініціювала Юлія Тимошенко, - те ж саме, ми бачимо політичну домовленість провідних політичних гравців", - заявив Бенкендорф.

Також він висловив припущення, що Юлія Тимошенко, хоче, як максимум - просунути свого кандидата і бізнес-партнер Турчинова і отримати Київ напередодні президентських гонок. "А як мінімум - прибрати з Київради НУНС, що ослаб, замінивши її своїми депутатами", - додав кандидат в мери.

Крім того, відповідаючи на питання про величезну кількість претендентів на посаду київського міського голови, Єгор Бенкендорф відзначив: "Скільки сил, стільки і інтересів. І кожен з гравців хоче щось від цього отримати". "На це указує той факт, що "єдиний кандидат" від демократичних сил так і не був висунутий. Хоча саме це обіцяла Юлія Володимирівна президентові. Катеринчук, Кличко, Турчинов - всі вони "єдині" кандидати", - додав Бенкендорф. Також він підкреслив, що в демократичних країнах зазвичай єдиного кандидата вибирають за допомогою праймеріз.

Разом з тим, Бенкендорф заявив, що всі політичні сили України переслідують корпоративні інтереси. "І всі ці політичні сили показали себе не з найкращого боку. Принаймні, у них був шанс щось змінити в Україні і цим шансом вони не скористалися, загрузнувши в розбираннях і бійках", - сказав кандидат в мери.

Нагадаємо, реєстрація кандидатів на виборах київського міського голови завершується 15 квітня. Самі вибори відбудуться 25 травня, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко на закони просто наплювати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі