середа, 02 липня 2008 13:28

"Секретаріат Ющенка видав свою зацікавленість у розвалі коаліції"

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що підтримка Секретаріатом Президента депутатів Верховної Ради, які вийшли з коаліції, ставить під сумнів наміри Президента Віктора Ющенка щодо її збереження.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Тепер громадськість буде сумніватися в будь-якій заяві Ющенка щодо його ставлення до розвитку політичної ситуації в країні", - вважає директор агентства Віталій Бала.

Коментуючи заяви заступника глави Секретаріату Марини Ставнійчук, щодо рішення з"їзду Блоку Юлії Тимошенко про позбавлення депутата Ради від блоку Ігоря Рибакова повноважень, він зазначив, що Секретаріат видав свою зацікавленість у розвалі коаліції.

"СП тривалий час відхрещувався від координації дій перебіжчиків. Однак нинішня радикальна позиція із приводу виключення Рибакова із фракції БЮТ і позбавлення його депутатських повноважень, розкрила реальні мотиви й головних діючих осіб в цьому локальному політичному скандалі", - сказав Бала.

Він додав, що такі дії Секретаріату йдуть всупереч із тим, що говорив Ющенко щодо підтримки нинішнього формату коаліції й обмежених функціональних обов"язків його Секретаріату.

1 липня Ставнійчук заявила про відсутність правових підстав для дострокового позбавлення з"їздом БЮТ Рибакова депутатських повноважень.

6 червня Рибаков разом з Юрієм Бутом (фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") вийшов зі складу коаліції в Раді.

Після їх виходу зі складу коаліції там тепер налічується 225 депутатів.

Парламентська більшість повинна включати мінімум 226 депутатів, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Секретаріат Ющенка видав свою зацікавленість у розвалі коаліції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі