понеділок, 11 лютого 2008 16:25

"Росія візьметься за Україну після 2 березня"

Народний депутат від Блоку Литвина Михайло Сирота вважає, що блокування парламенту пов"язане з економічними інтересами Партії регіонів, "які піддалися істотній ревізії після програшу на парламентських виборах".

Сирота відзначає, що блокування ВР насправді не є виконанням волі Москви. Депутат переконаний, що Росія "майже повністю втратила вплив на розвиток політичної ситуації в Україні".

Сирота вважає, що це створює проблеми не тільки для Росії, але і для України, "оскільки приводить до надзвичайно хворобливого геополітичного дисбалансу, який може призвести до несподіваних наслідків".

У цьому контексті він прогнозує, що "після 2 березня РФ докладатиме дуже серйозні зусилля, щоб хоч частково відновити втрачені позиції". Як відомо, 2 березня в Росії відбудуться президентські вибори.

Блокування "регіоналами" трибуни ВР нардеп пояснює тим, що ПР усунули від остаточного розділу державного майна і земельних ресурсів.

"Сьогодні президентські вибори розглядаються не як важіль боротьби, не як повноваження. Повноваження і влада нікому не потрібні, - затверджує депутат. - Потрібне конкретне реальне державне майно, яке повинне перейти у власність фінансово-політичних груп, які сьогодні контролюють Україну. Саме з цим пов"язана боротьба в парламенті".

Нагадаємо, український парламент фактично не працює з 18 січня, коли представники Партії регіонів і КПУ заблокували трибуну. Приводом стала незгода політичних сил в питанні приєднання України до Плану дій з членства в НАТО. Проте, на думку експертів, ціна консенсусу полягає, насправді, в іншому: можливо, це певні кадрові домовленості, можливо - небажання приймати ряд законів.

За матеріалами: УНІАН

Зараз ви читаєте новину «"Росія візьметься за Україну після 2 березня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі