середа, 25 квітня 2007 09:15

"Регіони"розповіли про нові вимоги Ющенка

Народний депутат фракції Партії регіонів Василь Хара у своєму коментарі розсекретив нові вимоги Президента Віктора Ющенка, які він поставив коаліції й особисто прем"єр-міністрові Віктору Януковичу.

"Президент наполягає на своєму. А саме вимагає виконати 15 вимог. Ключова позиція: визнати його указ про розпуск Ради легітимним, а наступні Постанови парламенту - незаконними.

Але, на останній зустрічі з прем"єром Ющенко розширив перелік своїх вимог, аж до необхідності призупинити роботу Конституційного суду щодо розгляду справи про законності його Указу. У такому випадку, він готовий призупинити дію свого указу на кілька днів, а коаліція повинна буде прийняти в парламенті низку законодавчих ініціатив, на яких він наполягає.

А саме, це законопроекти про внесення змін до Бюджету на 2007 рік, що передбачає виділення коштів на майбутні вибори. Також, щоб ми прийняли нову редакцію Закону про КМУ. Також пролунала пропозиція - прийняти Закон про Президента, де будуть розширені повноваження глави держави.

Важливою також є вимога - узаконити положення Універсала національної єдності. Нагадаю, що Ющенко водночас вимагає прийняти зміни до Закону про основи зовнішньої і внутрішньої політики, а також внести виправлення у виборче законодавство з метою проведення дострокових виборів.

Після того, як коаліція прийме всі ці положення у формі законів, президент має намір швиденько відновити дію свого указу про розпуск Ради. Але ми розцінюємо ці вимоги, як пропозицію здійснити самогубство", - каже "регіонал"

Він зазначив, що ПР і надалі наполягатиме на виконанні низки вимог, які озвучив прем"єр. Вони зводяться до одного: необхідно дочекатися рішення КС і виконувати його. Потім, за словами Хари, коаліція розгляне пропозиції президента, пише ИА Росбалт-Украина.


Зараз ви читаєте новину «"Регіони"розповіли про нові вимоги Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі