середа, 09 січня 2008 09:50

"Регіонали" пропонують садити в тюрму за обнародування своїх доходів

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Григорій Смітюх пропонує парламенту ввести кримінальну відповідальність за розголошування інформації про легалізовані доходи. Про це йдеться в законопроекті N1289 "Про легалізацію доходів юридичних і фізичних осіб", пише "Дело".

Відповідно до пропозицій депутата, за розголошення посадовими та службовими особами органів державної влади інформації щодо осіб, які легалізували доходи, та іншої інформації, яка є в деклараціях про доходи, а також за використання такої інформації для своєї вигоди або для вигоди третіх осіб, пропонується ввести покарання у вигляді обмеження свободи на строк до п"яти років або позбавлення волі на той же термін, з позбавленням права посідати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п"яти років.

Смітюх також пропонує посилити відповідальність за повторне ухилення від повернення виручки в іноземній валюті – обмеженням свободи на термін від п"яти до семи років або позбавленням волі на термін від п"яти до десяти років (на даний момент діє норма відповідальності – позбавлення волі на термін від трьох до п"яти років або позбавлення волі на строк до трьох років).

 

За матеріалами: "Дело", ОБОЗРЕВАТЕЛЬ.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" пропонують садити в тюрму за обнародування своїх доходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі