середа, 23 липня 2008 18:59

"Регіонали" вже збирають голоси за відставку Луценка

Фракія Партії регіонів у Верховній Раді допускає збір 226 голосів народних депутатів, необхідних для відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це на конференції сказав депутат Ради, член фракції ПР Нестор Шуфрич.

"Якщо наші вимоги (прем"єр міністрові Юлії Тимошенко про ініціювання відставки Луценка) будуть зігноровані, ми скористаємося рішенням Конституційного Суду, прийнятим навесні цього року, де чітко написано і Конституційний Суд визначив, що для відставки досить рішення 226 народних депутатів", - сказав Шуфрич.

Також депутат повідомив, що в середу в Генеральну прокуратуру було направлено депутатське звернення із проханням розслідувати силовий допит секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса, а також прохання розслідувати справи стосовно органів місцевої влади під керівництвом Генпрокуратури, а не міліції.

Нагадаємо, що Луценко пов"язує ініціативу ПР відправити його у відставку з діями МВС щодо секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса.

Партія регіонів просить Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за порушення, допущені, на думку партії, під час затримання секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса.

Співробітники міліції мають намір допитати Кернеса в справі про організацію замовлення замаху на вбивство, порушеній Харківською обласною прокуратурою, а також ще в 3 справах.

Кернес підозрюється в причетності до злочинів у справі про замах на вбивство, а також по 2 з 3 інших справ.

6 грудня 2007 року прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу відносно жителя Харкова за фактом організації замаху на вбивство Кернеса, повідомляє Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" вже збирають голоси за відставку Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі