вівторок, 19 жовтня 2010 22:31

"Регіонали" вважають, що арешт Данилишина не має відношення до репресій

"Регіонали" вважають, що арешт Данилишина не має відношення до репресій

Народний депутат Леонід Кожара переконаний, що арешт екс-міністра економіки Богдана Данилишина не пов'язаний з політичними репресіями проти опозиції.

Про це він заявив у ефірі "5 каналу".

"Такі ярлики не відповідають реальності. Хочу нагадати, що для того, щоб така поважна структура як Інтерпол прийняла наш запит, він має бути належним чином оформлений. Подібні запити проходять відповідну перевірку на наявність складу злочину. Наш запит був обгрунтованим. І до цього випадку цей ярлик відношення немає", - зазначив "регіонал".

Кожара також вважає, що зауваження Венеціанської комісії можуть мати тільки рекомендаційний характер у проведенні конституційної реформи.

"З політичної точки зору Європа не має сумнів у нас. ПАРЄ вітає конституційну реформу в Україні. Венеціанська комісія - це рекомендаційний орган, експертний. Ми шануємо цю інституцію і з її допомогою ми прискоримо конституційну реформу. Ми будемо дослухатися до їхніх порад, але діятимемо відповідно до нашого законодавства", - заявив "регіонал".

У Блоці Юлії Тимошенко заявляють, що затримання екс-міністра економіки - це продовження курсу діючої влади на здійснення репресій проти політичних опонентів.

Нагадаємо, що Данилишина, який перебував у міжнародному розшуку, затримали на території Чехії у вівторок. Він звинувачується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Очолюючи Міністерство економіки України, він відповідав за координацію державних закупівель. Використовуючи свій службовий статус і порушуючи передбачені законодавством вимоги, Б. Данилишин допомагав товариствам з обмеженою відповідальністю здійснювати закупівлі. У результаті його дії спричинили збитки державі на суму 13,9 млн грн.

У серпні 2010 року Данилишин був оголошений у внутрішньодержавний, міждержавний і міжнародний розшук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" вважають, що арешт Данилишина не має відношення до репресій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі