Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2010 20:41

Чехія може не видати Данилишина українській владі, політолог

Чехія може не видати Данилишина українській владі, політолог
"Справу про видачу Україні екс-міністра уряду Тимошенко Богдана Данилишина вирішуватиме чеський суд. Захист подаватиме його затриманняrnяк політичні репресії. Цілком можливо, що його не видадуть Україні", вважає політолог Олександр Палій.

Порушення українських законів з боку Данилишина не надто важливі для чеського суду, пояснює Палій.

"Проти Чехії він нічого не скоїв. Чехію більше турбує ситуація з демократією в Україні, ніж порушення Данилишиним українських законів".

Політолог переконаний, що українська влада продовжить політичні арешти.

"Влада любить це робити. Навіть тому, що хвалитися більше нічим. Є демонстративна некомпетентність і брутальність щодо населення. Тож цю некомпетентність прикриватимуть арештами "злочинців" із попередньої команди".

"До Тимошенко арешти не дійдуть, - додав Палій. - По-перше, вона сприймається як найсильніший лідер опозиції - її арешт сприйматимуть на Заході , як тиск на опозицію. По-друге, це створить Тимошенко образ мучениці. А влада не дурна, щоб посилювати своїх конкурентів".

У серпні цього року екс-міністра економіки України Богдана Данилишина оголосили у внутрішньодержавний і міжнародний розшук. Слідство звинувачує його у зловживанні владою й службовим становищем. В уряді Тимошенко міністр відповідав за координацію державних закупівель. Інформація про затримання Данилишина у вівторок надійшла від Національного центрального бюро Інтерполу Чехії, повідомляє департамент зв'язків із громадськістю МВС України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чехія може не видати Данилишина українській владі, політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути