вівторок, 19 жовтня 2010 18:26

Розшукуваного міністра Тимошенко затримали в Чехії

Розшукуваного міністра Тимошенко затримали в Чехії
Колишнього міністра економіки України Богдана Данилишина, який перебував у міжнародному розшуку, затримали на території Чехії.

Як повідомляє департамент зв'язків з громадськістю МВС України, інформація про це надійшла у вівторок від Національного центрального бюро Інтерполу Чехії.

У міліції нагадали, що Б. Данилишин звинувачується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Очолюючи Міністерство економіки України, він відповідав за координацію державних закупівель. Використовуючи свій службовий статус і порушуючи передбачені законодавством вимоги, Б. Данилишин допомагав товариствам з обмеженою відповідальністю здійснювати закупівлі.

У результаті його дії спричинили збитки державі на суму 13,9 млн грн.

У серпні 2010 року Б. Данилишин був оголошений у внутрішньодержавний, міждержавний і міжнародний розшук.

Нагадаємо, раніше в одному зі ЗМІ з'явилася інформація, що Богдан Данилишин ховається в Німеччині. Ніби-то про це повідомило джерело в Генпрокуратурі.

12 серпня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти чиновника. Його звинувачують у завданні державі збитків на кілька мільйонів гривень.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Розшукуваного міністра Тимошенко затримали в Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі