середа, 13 жовтня 2010 18:07

"Регіонали" та партія Путіна провокують громадянське протистояння в Україні?

"Регіонали" та партія Путіна провокують громадянське протистояння в Україні?

Написання спільного підручника з історії України - частина плану з інкорпорації України до Росії.

Про це  Gazeta.ua заявив нардеп від НУ-НС Павло Мовчан, коментуючи ініцітиаву російського політолога Сергія Маркова стосовно переписування історії України..

"Росія не відбудеться як велика держава без України. Як її повернути, як її інкорпорувати. Для цього розроблена ціла низка заходів. Серед них освіта посідає ключове місце. І не випадково, що саме Табачник очолює її, який підтверджує, що він є україноненависником і інтегратором. Такий собі новоявлений інтернаціоналіст", - підкреслив нардеп.

"Тому нема нічого дивного, що будуть писати спільний підручник. Будуть реалізовувати ідею, яка зафіксована у рекомендаціях Нарочницької (російського філософа Наталії Нарочницької - ред.) про те, що "украинский язык - это наречение та багато того, що було у 19 столітті", - зауважив Мовчан.

Він також заявив, що реалізація ініціативи Маркова призведе до громадянського протистояння в Україні.

"Це провокує громадянське протистояння. Сьогодні не можна заховати інформацію, а значить разом з тим буде пояснено, що на нас чекає далі...Рублевая зона - так понятно. Ребята, где служим: на границе с Китаем или на Кавказе?", - зазначає Мовчан.

Депутат також радить діючій владі вчитися захисту національних інтересів у президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"?А в Україні з'явилися видавництва, які щодено працюють і видають продукцію, яка спрямована проти української державності. В мене питань до Маркова нема, тим паче, що він є головним провідником ідеї русского мира. Це їхнє бачення, розуміння Росії, як великої світової держави, але що роблять ті, хто реалізують їхню політику в Україні. Про що вони думають", - резюмував Мовчан.

Нагадаємо, що депутат Держдуми РФ Сергій Марков ініціює створення комісії за участі представників Партії регіонів та "Єдиної Росії" для перегляду історії України. Непрямо таку ініціативу підтримав "регіонал" Володимир Константинов.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" та партія Путіна провокують громадянське протистояння в Україні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі