середа, 13 жовтня 2010 08:27

"Регіонали" та партія Путіна перепишуть історію України?

"Регіонали" та партія Путіна перепишуть історію України?

Депутат Державної думи Росії Сергій Марков вважає за необхідне створити комісію за участю представників Партії регіонів та "Єдиної Росії" для вироблення єдиного підходу до історії.

Російський депутат також запропонував залучити до роботи спільної комісії союзників Партії регіонів і "Єдиної Росії", а також науковців, повідомляє прес-служба кримської організації ПР.

"Те, що відбувається з підручниками історії України - це жах. Це настільки позамежна ситуація, що тими, хто свого часу підписував такі підручники, які розпалюють ненависть до Росії, вже б зайнялася прокуратура", - сказав Марков.

"Це ж кримінальна справа. Немає в Європі більше таких підручників з історії, які впровадили "помаранчеві чортенята", - додав він.

У свою чергу перший заступник глави Партії регіонів, спікер кримського парламенту Володимир Константинов заявив, що вважає вирішення цього питання історичним обов'язком влади.

"Потрібно спокійно розібратися в тих питаннях, які сьогодні стають предметом спекуляцій. У кожного своє бачення, але насаджувати свою ідеологію - небезпечна помилка. Ми повинні дотримуватися загальноєвропейської моралі і виробити єдину концепцію свого минулого", - сказав він.

Нагадаємо, що за наказом міністра освіти Дмитра Табачника в Україні було переписано підручники з історії для 5 класу, з яких було прибрано будь-які згадки про помаранчеву революцію.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" та партія Путіна перепишуть історію України?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі