четвер, 16 вересня 2010 11:34

"Регіонали" придумали, як у опозиції відібрати комітет

"Регіонали" придумали, як у опозиції відібрати комітет

Голова регламентного комітету Верховної ради Володимир Макеєнко (Партія регіонів) 15 вересня зареєстрував проект постанови N 7126, що передбачає об"єднання комітету Ради з питань податкової та митної політики та комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Проектом пропонується внести зміни до постанови "Про перелік, кількісний склад і предмети ведення комітетів Верховної Ради шостого скликання".

Зокрема, з нього пропонується вилучити статті про існування комітету з питань податкової та митної політики та встановити, що замість комітету з питань фінансів і банківської діяльності в Раді буде діяти комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

До предметів ведення новоствореного комітету пропонується віднести ті питання, якими раніше займалися податковий і фінансовий комітети.

Таким чином, пропонується скоротити кількість парламентських комітетів з 27 до 26.

Нагадаємо, раніше голова комітету Ради з податкової і митної політики Сергій Терьохін (БЮТ) заявив про ініціювання податковим комітетом його відсторонення з посади. Терьохін пов"язав цю ініціативу з бажанням ПР прискорити прийняття Податкового кодексу.

9 вересня Рада відклала розгляд проекту постанови про відкликання Терьохіна з посади голови податкового комітету для проведення додаткових консультацій.

Головою фінансового комітету Ради є заступник голови фракції ПР у Раді Олександр Пеклушенко.

proUA

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" придумали, як у опозиції відібрати комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі