понеділок, 12 травня 2008 10:03

"ПР і БЮТ проголосують консолідовано і Президента обиратиме Рада"

Один із лідерів Соціалістичної партії, колишній міністр освіти й науки Станіслав Ніколаєнко допускає спільне голосування фракцій Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді за зміни в Конституцію, що передбачають обрання Президента в парламенті.

Про це він сказав у програмі "5 копійок" на 5 каналі 10 травня.

"Мені здається, що сьогодні Партія регіонів і БЮТ проголосують консолідовано, обмежать права Президента, і не виключено, що Президент буде вибиратися в парламенті", - сказав він.

Водночас Ніколаєнко вважає, що в першу чергу необхідно розглянути питання, що стосуються органів місцевого самоврядування.

Крім цього, він закликав усі політичні сили звернути увагу на вирішення економічних питань.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко виступає за збереження всенародного обрання Президента у разі переходу на парламентську форму правління.

Заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук виступає проти обрання Президента Радою.

Депутат Ради від фракції блоку Литвина Михайло Сирота допускає перехід до процедури обрання Президента парламентом у разі, якщо буде створена коаліція ПР і БЮТ, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"ПР і БЮТ проголосують консолідовано і Президента обиратиме Рада"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі