вівторок, 22 квітня 2008 11:12

"Нафтогаз" звинувачує Фірташа і Коломойського у спробах зірвати переговори з Москвою

У вівторок у Москві делегація "Нафтогазу України" на чолі з головою правління Олегом Дубиною проводить переговори з керівництвом "Газпрому" щодо визначення схеми довготривалого партнерства.

До складу делегації входить перший заступник голови правління НАК Ігор Діденко та заступник голови правління Володимир Тріколіч.

У той же час, "Нафтогаз" висловлює занепокоєння спробами безпрецедентного тиску з боку зацікавлених бізнес-груп, що мають на меті ускладнити та загальмувати проведення переговорів у Москві.

"Зокрема, вранці 22 квітня під стінами НАК було розпочато акцію з метою дискредитації компанії та її керівництва. За словами пікетуючих, вони відстоюють інтереси дніпропетровської групи Приват та бізнесмена Дмитра Фірташа", - йдеться у повідомленні.

"Нафтогаз" в чергове наголошує на тому, що "для припинення "політичних шоу" та забезпечення стабільного та надійного постачання газу промислові підприємства мають укласти договори про постачання газу з постачальником природного газу - ДК "Газ України".

18 квітня на адресу ВАТ Рівнеазот надійшла факсограма "Нафтогаз України" з попередженням про відключення природного газу з понеділка, 21 квітня, у випадку, якщо до настання цієї дати ДК Газ України не виділить заводу відповідні ліміти і не поінформує про це відповідним чином газотранспортні підрозділи державного монополіста, повідомили з прес-служби ВАТ "Рівнеазот".

Одним з акціонерів "Рівнеазот" є Дмитро Фірташ.

Про можливе відключення від газу з 21 квітня також повідомили "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина", які контролюються Ігорем Коломойським і його партнерами, повіомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" звинувачує Фірташа і Коломойського у спробах зірвати переговори з Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі