середа, 21 січня 2009 16:34

"Нафтогаз": В українських сховищах немає газу Фірташа

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що в українських підземних сховищах газу немає газу, який належить компанії "Росукренерго" (Швейцарія).

Про це сказав перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Уесь газ, що залишився, належить "Нафтогазу", а це більше 20 млрд. куб. метрів", - сказав він, додавши при цьому, що в ПГС на сьогодні також знаходиться близько 1,5 млрд кубометрів газу, який належить приватним компаніям, що добувають газ в Україні, і декілька сотень мільйонів кубометрів - газ, який належить Держрезерву.

Як повідомлялося, колишній керівник НАК "Нафтогаз України" Ігор Бакай 17 січня заявив, що головною причиною зриву наприкінці минулого року українсько-російських переговорів про постачання газу стала суперечка навколо права власності на газ в українських підземних сховищах, поставлений "Газпромом" для компанії "Росукренерго". "Найголовніша причина - це суперечливий газ в українських сховищах, - сказав він. - Кому належать 11 млрд. кубометрів, які надійшли на адресу посередника в 2008 році?".

20 січня прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що ВАТ "Газпром" продасть Україні за пільговою ціною 11 млрд кубометрів газу, закачаних в українські сховища в 2008 році.

Заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Тріколіч того ж дня повідомив, що ці 11 млрд. куб. м газу будуть викуплені за ціною 167 дол. за тис. куб. м, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз": В українських сховищах немає газу Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі