вівторок, 24 лютого 2009 12:22

"Нафтогаз" почав видобувати нафту в Єгипті

"Нафтогаз" почав видобувати нафту в Єгипті

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розпочала попутний видобуток нафти на території блоку Алам Ель Шавіш у Західній пустелі Єгипту.

Про це повідомила прес-служба компанії.

18 лютого в ході буріння розвідувальної свердловини Hg-34/3 отримано приплив нафти дебітом 80 тонн (588 барелів) за добу.

Після випробування компанією було ухвалене рішення вважати свердловину відкритою.

Зазначається, що найбільшим за обсягами запасів є другий горизонт із продуктивною товщиною 16 м.

Спільна експлуатація всіх горизонтів свердловини Hg-34/3 дасть змогу збільшити добовий видобуток нафти в кілька разів.

"Нафтогаз" нагадує, що з 2007 року компанією проведено сейсмічні дослідження 3D у південній частині блоку Алам Ель Шавіш Західної пустелі, здійснено обробку цих сейсмічних досліджень і визначено точки буріння.

28 жовтня 2008 у північній частині концесійної території розпочато буріння першої розвідувальної свердловини Hg-34/3, яка у січні 2009 року досягла проектної глибини 3505 м.

За результатами інтерпретації отриманих геолого-геофізичних матеріалів у розрізі свердловини виявлено три перспективних горизонти.

Найбільші надії "Нафтогаз" покладає на родовища, розташовані в південній частині концесійної території, розробку яких буде розпочато найближчим часом.

Відповідно до Виробничої програми, до кінця 2009 року планується пробурити 5 пошукових свердловин: 3 - у південній частині блоку Алам Ель Шавіш Західної пустелі, загальні вилучувані ресурси яких становлять 60 млн. тонн нафти; 2 - у північній частині блоку, загальні вилучувані ресурси яких становлять 8 млн. тонн.

У другій половині 2009 року передбачається вийти на комерційний рівень видобутку продукції з подальшою її реалізацією.

"Нафтогаз" вважає, що продовження роботи в цих напрямках дасть змогу прискорити процес диверсифікованості джерел поставок енергоносіїв і сприятиме становленню світового іміджу України як потужної енергетичної держави.

13 грудня 2006 року "Нафтогаз" і Єгипетська генеральна нафтова компанія (ЄГНК) підписали концесійну угоду на пошук, розвідку й розробку родовищ нафти й газу на східній території блоку Алам Ель Шавіш Іст у Західній пустелі Єгипту.

Загальна площа блоку становить понад 900 кв. кілометрів.

Термін дії концесійної угоди - 27 років, з них першочерговий період розвідки - 3 роки, розрахунковий період окупності проекту - 5,5 років.

Компанія реалізує проект із видобутку вуглеводнів у Єгипті в рамках державної програми диверсифікованості джерел поставок вуглеводнів в Україну.

За матеріалами: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" почав видобувати нафту в Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі