вівторок, 22 травня 2007 19:16

"Для Ахметова короткострокові інтереси важливіші, ніж стабільність у державі" - експерт

Старший науковий співробітник Центру досліджень конфліктів при Оборонній академії Великої Британії Джеймс Шерр, 56 років, у інтерв"ю "Газеті по-українськи" сказав, що українські олігархи стали обережнішими.

- При цьому я не виключаю, що деякі з них зацікавлені у створенні стабільної системи правил гри. Мабуть, це розуміє Віталій Гайдук. Він вочевидь усвідомлює, що в України як держави і в її бізнесу немає майбутнього поза європейським шляхом розвитку. Думаю, і Віктор Пінчук розуміє значення законності й правил гри. Ринат Ахметов намагається переконати Захід у тому, що теж розуміє. Але він підтримав відставку Гайдука. Це демонструє, що короткострокові інтереси для Ахметова важливіші, ніж стабільність у державі та її інституції — РНБО. Виникає запитання — чи справді він розуміє природу стабільної та ефективної демократичної системи? Якщо так, треба довести це справою, а не словом, - додав Шерр.

Повний текст інтерв"ю Джеймса Шерра читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Для Ахметова короткострокові інтереси важливіші, ніж стабільність у державі" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі